Tarihi Taşhan’da Ebru ve Hat Sanatı Sergisi

Tarihi Taşhan'da Ebru ve Hat Sanatı Sergisi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Ebru Ve Hat Sanatı Sergisi Açtı.

Foto Galeri

Bayburt’un tarihi yapıtı Taşhan’da Ebru dalında Guinness Rekorlar Kitabına giren misafir sanatçı ve öğrencilerin yapıtları sergilendi. İki gün sürecek serginin Açılışına Vali Yusuf ODABAŞ, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Çoşkun, Belediye Başkan Vekili Nesumittin Selçuk, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Genel Sekreter Yusuf Elçi, Anadolu İmam-Hatip Lisesi müdürü Murat Öksüzer, daire müdürleri ve okul müdürleri katıldılar.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, Ebru ve Hat Sanatını geliştirme ve çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarmak için yapılan sergiye, Hat ve Ebru sanatçıları; Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Ali Şentürk, Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Necati Seydi Ferahoğlu, Hattat Recep Çoşkun, Anadolu İmam Hatip Lisesi Resim Öğretmeni Derya Öztürk, Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencisi Ersen Ersen’in renk kattığı sergiye katılan Vali ODABAŞ ve konuklar, uzun uzun Ebru Sanatı sanatçılarını izlediler ve Ebru sanatı hakkında bilgi aldılar.

Sergiye katılan, yaklaşık 1,5 saatte 46,12 metrekarelik dünyanın en büyük ebrusunu yaparak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Ali Şentürk, ebruya yeni ufuklar açmak için yürüttüğü çalışmalar kapsamında, ebru ile “kesme ve yapıştırma” sanatı olarak bilinen kat-ı ve hat sanatı örneklerini başarı ile izleyicilerine sundu. Şentürk, kat-ı sanatı ile ebrunun bir arada daha çok dikkati çektiğini anlatarak, hat sanatının ebruya maneviyat açısından yakıştığını ve o nedenle de bazı eserlerinde üçünü de bir arada kullandığını ifade etti.

Yaptığı ebruları modernize ederek bugüne uyarladığını dile getiren Şentürk, “Ebruların tercih edilmesi ve kullanılması benim için önemli. O nedenle sadece kağıt üzerine ebru yapmıyorum. Günümüzde kullanılan başörtülerinde, masa örtülerinde ve yastık kılıfı gibi birçok eşya üzerinde de ebru yapıyorum” dedi.

Hattat Recep Çoşkun ise kendi geliştirdiği 3 çeşit hat çeşidi ile ilgili eserlerini sergiledi. Dünya üzerinde başka hiçbir hattatın kullanmadığı ve sadece patenti kendisine ait olan eserleri çok beğeni gördü. Müzik öğrencisi hemşerimiz Ersen ERSEN ise ney ile ziyaretçilere dini musiki örneklerinden eserler seslendirdi.

Foto Galeri

0
be_en
Beğen
0
alk_
Alkış
0
mutlu
Mutlu
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir