Koç Burcu - 28/03/2024

Günlük Burç Yorumları

Astroloji Günlük Burç Yorumları, Koç Burcu, Boğa Burcu, İkizler Burcu, Yengeç Burcu, Aslan Burcu, Başak Burcu, Terazi Burcu, Akrep Burcu, Yay Burcu, Oğlak Burcu, Kova Burcu, Balık Burcu, Günlük, Haftalık, Yıllık, Aylık ve Yıllık Burç Yorumları.

Dünyada son yüz yıldır insanların 12 burca ayrılması olarak bilinen astroloji, gerçekte böyle değildir. 12 burç üzerinden yapılan astroloji konuşmaları, binlerce yıldır süregelen bir geleneğin anlaşılmasına engel oluyor.

Astrolojinin ana malzemesi burçlar değil haritadır

Astrolojik çalışma içinde 12 burcun da bulunduğu ancak bundan ibaret olmayan bir harita üzerinde yapılır. Bu harita üzerinde klasik astrolojiye göre çıplak gözle görülebilen yedi gök cismi yer alır. Dünyanın her yerinde haftanın günlerine de adını vermiş olan bu yedi gök cismi haftanın günleri sırasıyla Pazar gününden başlayarak şöyledir: Güneş, Ay, Mars, Merkür, Jüpiter, Venüs, Satürn. Son 150 yıl içinde keşfedilen Uranüs, Neptün ve Pluto’nun klasik astrolojide yeri yoktur. Bu gezegenlerin astrolojiye dahil edilmesi çok yakın bir tarihte sadece son bir kaç on yılda olmuştur diyebiliriz. Bu nedenle aslında astrolojide yer almaması gereken bu gök cisimleri hakkında bu yazıda bilgi vermeyeceğim.

Sıradan bir astroloji haritasını incelemeden önce konunun daha iyi anlaşılması için bahsedilmesi gereken bir kaç şey var.

Astroloji hayatınızda olup bitenlerin sebebi değildir

Bu günümüzde nerdeyse kaybolmuş bir bilgidir. Astroloji hayatınızda olup bitenlerin sebebi değil anlatıcısıdır. Hava durumu spikeri yarın yağmur yağacak dedi diye yağmur yağmaz. Yağmur yağacağı için hava durumu spikeri bunu söyler. Bir haritada görülen şeylerin hayatınızda olmasının nedeni o harita değildir. Harita yalnızca anlatıcıdır. Astroloji sizin hayatınızın sebebi olduğunu iddia etseydi bu kadar İslam alimi astrolog olmazdı çünkü bu durum dinin yapısına ters olurdu. Tarih boyunca karşılaştığımız İslam alimlerinin neredeyse tamamı astrologdur.

Gökyüzünde filanca gezegen filanca harekette bulundu diye sizin hayatınızda bir değişiklik olmuyor. Sizin hayatınızda bir değişiklik olacağı için o gezegen oradan oraya hareket ediyor. Alıştığımız düşünce biçimine ters gelen bu sebep sonuç ilişkisini açıklamak bu yazının boyutlarını aşar. Burada sadece astrolojinin sebep sınıfına girmediğini anlamamız yeterlidir.