Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı Mehmet Kayalı’dan BGC’ye Ziyaret

Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı Mehmet Kayalı'dan BGC’ye Ziyaret
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı Mehmet Kayalı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, açıklamalarda bulundu.

6 Ocak 2022 tarihinde yapılacak kongrede yeniden aday olduğunu söyleyen Kayalı, 2018 yılından bugüne oda tarafından sürdürülen faaliyetlere değindi. Hacı Mehmet Kayalı, Madeni Sanatkarlar Odası olarak 4 yıla yakın bir zamanda önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi.

21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi bitişiğindeki alanda hayata geçirilecek 400 adet işyeri projesinin oda bünyesinde kurulan kooperatif aracılığıyla sürdürülen çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyleyen Kayalı, bu işi 3 yılı aşkın bir zamandır takip ettiklerini, proje için Ankara’ya giderek Bakanlıklarda takibini yaptıklarını ifade etti.

Alanın 560 dönüm küçük sanayi sitesi olarak planlandığını söyleyen Kayalı, parsel işlemlerinin sona erdiği proje ile ilgili, iki hafta önce de parsel tapularını çıkardıklarını belirtti. Metrekare bedellerinin Bayburt esnafı için yüksek olduğunu belirterek, bu bedellerin düşürülmesi için itiraz dilekçesi verdiklerini söyleyen Kayalı, konuyla ilgili yetkili kişilerle görüşmelerin sürdüğünü ve sürecin sonunun oda esnafı için hayırlı olacağını kaydetti.

Proje için kurulan kooperatifin üye sayısının 150’yi aştığını ifade eden Başkan Kayalı, bu rakamın çok kısa bir zamanda 200’leri de aşacağını ve Bayburt’ta hiçbir sanayi esnafının dükkansız kalmayacağını aktardı.

Bayburt Madeni Sanatkarlar Odası olarak, sanayinin asfaltlanma sürecine Valilik ve Belediye ile yapılan görüşmelerle katkı sunduklarını söyleyen Kayalı, pandemi sürecinde de üretimin durmaması adına gerekli mercilerle görüşmeler yaparak, oda esnafına izin belgeleri çıkardıklarını dile getirdi. 

Göreve geldiklerinde ilk icraat olarak mesaj sistemi kurduklarına değinen Kayalı, oda üyelerinin tamamını yapılan işlerle ilgili bilgilendirdiklerini söyledi.  

6 Ocak 2002 tarihinde yapılacak kongrede odaya kayıtı 527 üyeden esnaflıkta 6 ayını dolduran 503 üyenin oy kullanacağını belirten Kayalı, tüm üyeleri kongreye davet ederek, seçimlerin Madeni Sanatkarlar Odası esnafı ve Bayburt halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Okutmuş ise, Hacı Mehmet Kayalı’ya çıkmış olduğu yolda başarılar diledi.

0
be_en
Beğen
0
alk_
Alkış
0
mutlu
Mutlu
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir