Memur-Sen Bayburt İl Temsilciliği Divan Toplantısı Yapıldı

MEMUR-SEN Bayburt İl Temsilciliği İl Divan Toplantısı, Memur-Sen İl Temsilcisi Kenan TURAN başkanlığında Bayburt Öğretmenevi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Memur-Sen Bayburt İl Temsilciliği Divan Toplantısı Yapıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEMUR-SEN Bayburt İl Temsilciliği İl Divan Toplantısı, Memur-Sen İl Temsilcisi Kenan TURAN başkanlığında Bayburt Öğretmenevi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram TONBUL, Enerji Bir-Sen Genel Sekreteri Cemil ŞENTÜRK, Enerji BirSen Genel Başkan Yardımcıları Hasan AKYILDIZ, Sezgin DEMİRCİ, Ak Parti Milletvekili Adayı Orhan ATEŞ, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali POLAT, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman POLATTİMUR, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, çevre illerin MEMUR-SEN’e bağlı sendika yöneticileri, Bayburt MEMUR-SEN’e bağlı sendikaların il temsilcileri ve MEMUR-SEN üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MEMUR-SEN Bayburt İl Temsilcisi Kenan TURAN şu ifadelere yer verdi. ‘‘1 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Memur-Sen Genel Kurulu’nu gerçekleştireceklerini ifade ederek, önümüzde oldukça kritik tarihler var. Bunların ilkini 1 Mayıs’ta gerçekleştireceğiz.

Sendikal alanda kamu görevlilerinin sesi olan Memur-Sen, önümüzdeki süreçte de erdemli yürüyüşünü sürdüreceği bir adım daha atacak. Yeni dönemde de kamu görevlilerinin sesi olmaya sürdüreceğiz. Memur-Sen Genel Kurulu’nun ardından 14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerine değinen TURAN, Memur-Sen’in dün olduğu gibi yarın da üzerine düşeni yapacağının altını çizdi. TURAN, ülkemizin nereden nereye geldiğinin bilincindeyiz. Memur-Sen Ülkesine Sevdalı, İyiliklere Karşı Vefalı Bir Teşkilattır Türkiye son 20 yılda demokratik açıdan büyük, ciddi kazanımlar elde etti. Yasaklar, yıldırmalar, ikna odaları, kılık kıyafet dayatmaları gitti. Üniversiteler kışladan kampüse dönüştü.

Askeri vesayeten, bürokratik vesayetten, antidemokratik zeminlerden bugünlere gelindi. Sendikal açıdan mücadelemizle yıllar içinde çok ciddi kazanımlar elde ettik. Bazı öfkelerimiz, kızgınlıklarımız olabilir. Bu doğaldır. Kimse de yadırgamamalı. Ama biz Memur-Sen ailesi olarak durduğumuz yeri biliyoruz. Fanteziye, maceraya yelken açmak, yol almak gibi bir saçmalığın içine girmeyiz. Çünkü diğerlerinin kurduğu cümlenin de farkındayız. Bir sendikacı olarak bir kamu görevlisi olarak, il temsilciniz olarak diyorum ki; bakın ufak dargınlıklara, ufak kızgınlıklara, sakın ha sakın pirim verip yarın ah vah demenin girdabına sıkışmayalım. Bunları bilerek, herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Ülkemizin en güçlü emek hareketi olarak; memleketimizin, ülkemizin derdinde, ekmeğimizin, emeğimizin peşindeyiz. Olup biteni de görüyoruz” dedi.

Toplu sözleşmeye daha güçlü gireceğiz diyen TURAN yeni dönemde beklentileri şu şekilde sıraladı:

Seyyanen zam, eş yardımı, bayram ikramiyesi, 3600 ek göstergenin genişletilmesi, şube müdürlüğü maaşlarında iyileştirme, yardımcı hizmetler sınıfının ve genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi, üniversite idari personelinin tayin hakkı.

TURAN, 801 kazanımın yer aldığı kitabın ikinci cildini yeni dönemde yazmak için kararlı olduklarını dile getirdi. Kenan TURAN katılımcılara toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Memur-Sen Bayburt İl Temsilciliği Divan Toplantısı Yapıldı