Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’ten 19 Mayıs’ta Tarihi Vurgu: İstiklal Ruhu ve Genç Nesiller Haberi
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı anlamlı mesajda, bu önemli günün milletin düşman işgaline karşı yükselen istiklal ve istikbal ruhunun kıvılcımı olduğunu vurguladı.
Başkan Memiş, 19 Mayıs 1919 tarihinin, milletin yeniden dirilişinin ve umutlarının yeşerdiği bir sembol olmasının yanı sıra, gençliğe duyulan güvenin de en güçlü ifadesi olduğuna dikkat çekti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu özel günü gençlere armağan etmesinin, millet olarak onlara duyulan inancın ve verilen değerin en açık göstergesi olduğunu belirtti.
Gençlerin ülkenin dayanağı, milletin umudu ve güvencesi olduğunu ifade eden Başkan Memiş, “Gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek, ecdadımızın istiklali ve istikbali uğrunda sergilediği kahramanlıkları gelecek nesillere en canlı şekilde aktarmak başta gelen vazifemizdir,” ifadelerini kullandı.
Başkan Memiş mesajının sonunda, tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, bağımsızlık mücadelesinin ilk adımını atan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Harbi’nin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd etti.