Kadir Gecesi’nde Birlik ve Beraberlik Vurgusu! Başkan Mete Memiş’ten Önemli Açıklama
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.
“Gönüller Arınsın, Kardeşlik Güçlensin”: Başkan Memiş’ten Kadir Gecesi Mesajı
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı ve bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Memiş, mesajında bu mübarek gecenin manevi derinliğine ve toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti.
“Kur’an’ın Işığında Gönüller Arınmalı”
Başkan Mete Memiş, Kadir Gecesi’nin insanlık için bir rehber olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Kadir Gecesi, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in insanlıkla buluşmaya başladığı, manevi değeri son derece yüksek ve mübarek bir gecedir. Bu kutlu gece, insanlığa rehber olarak gönderilen Kur’an’ın ışığında gönüllerin arınmasına, kardeşlik ve merhamet duygularının güçlenmesine vesile olmaktadır.”
“Evrensel Değerleri Hayatımızın Merkezine Almalıyız”
Gecenin anlamını Kur’an öğretileriyle birleştiren Memiş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu müstesna geceyi anlamlı kılan en önemli unsur, Kur’an’ın öğrettiği değerleri hayatımıza yansıtabilmektir. Adalet, barış, hoşgörü ve iyilik gibi evrensel mesajları hayatımızın merkezine aldığımız ölçüde Kadir Gecesi’nin manevi bereketini daha derinden hissedebiliriz.”
Birlik, Beraberlik ve Dua Temennisi
Başkan Memiş, mesajını toplumsal dayanışma çağrısı ve iyi dileklerle tamamladı: “Rahmet ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mübarek gecede; kalplerimizi sevgiyle doldurmalı, ihtiyaç sahiplerini gözetmeli ve birlik ile dayanışma duygularımızı güçlendirmeliyiz. Her anı kıymetli bilerek, hayatımızı iyilik ve güzelliklerle anlamlı kılmaya gayret etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecesi’nin milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur, sağlık ve bereket getirmesini temenni ediyor; yapılan duaların kabul olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Kadir Gecemiz mübarek olsun.”