Bayburt Üniversitesi, Amerika’da Çok Gözlü Boru Sistemlerini Araştıracak

Bayburt Üniversitesi, TÜBİTAK Desteğiyle Amerika Birleşik Devletleri'nde Çok Gözlü Boru Sistemlerini  Araştıracak.

Bayburt Üniversitesi, Amerika’da Çok Gözlü Boru Sistemlerini Araştıracak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt Üniversitesi, TÜBİTAK Desteğiyle Amerika Birleşik Devletleri’nde Çok Gözlü Boru Sistemlerini  Araştıracak.

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tuba Ağırman Aydın, manifold olarak adlandırılan çoklu boru/tüp sistemleri üzerine yeni geometrik çözümler üretmek amacıyla hazırladığı projesiyle TÜBİTAK’ın 2219-Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programına kabul edildi. 31.200 dolarlık proje desteğiyle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki University of Oregon’da 12 ay süreyle misafir araştırmacı olarak bulunması planlanan Doç. Dr. Tuba Ağırman Aydın,  dünyanın önde gelen akademi ekipleriyle araştırmalar yürütecek.

Doç. Dr. Tuba Ağırman Aydın, “BCV-Sasakian Manifoldunda Bazı Özel Eğrilerin ve Tüp Yüzeylerinin İncelenmesi ve Geometrik Pluripotansiyel Teori Üzerine Bir Ön Araştırma” başlıklı projesiyle kabul aldığı doktora sonrası bursu sayesinde Bayburt Üniversitesinin uluslararası teknoloji iş birliklerini genişletecek. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki University of Oregon’un matematik bölümünde misafir öğretim üyesi/araştırmacı rolüyle bulunacak olan Doç. Dr. Tuba Ağırman Aydın, Sasakian manifoldu olarak bilinen çok gözlü boru sistemlerinin geometrisi ve matematiği üzerine yenilikçi ön araştırma gerçekleştirecek. Projenin yurtdışı danışmanı olan Prof. Dr. Weiyong He ile birlikte yürütülecek olan proje kapsamında BCV-Sasakian manifoldlarında pluripotansiyel teorinin varlığına ilişkin bir ön araştırma yapılacak.

 Proje detayları hakkında açıklamada bulunan Doç. Dr. Tuba Ağırman Aydın, “Bilimsel gerçeklik, net hesaplanabilir parametreler üzerine kurulmuş denklem ya da denklem sistemleriyle çalışır. Bu bağlamda eğriler ya da yüzeylerin geometrik özelliklerinin tam olarak irdelenebilmesi ve bu kavramların teknolojik anlamda kullanılabilir olmaları için bir karakterizasyondan daha fazlasına ihtiyaç duyulur. Bu proje kapsamında, BCV-Sasakian manifoldunda daha önce araştırılmamış olan bazı özel eğrilerin ve özellikle BCV-Legendre eğrileri baz alınarak bağlantılı eğri çiftlerinin varlığı araştırılacaktır. Sonrasında, elde edilebilen eğri ve eğri çiftleri etrafında oluşan tüp yüzeyleri incelenecektir. Özel olarak elde edilen bu tüp yüzeylerinin teknoloji üretiminde bilinçli bir şekilde kullanılabilirliğine kapı aralamak bu proje için önemli bir özgün değer niteliğindedir.” dedi.

0
be_en
Beğen
0
alk_
Alkış
0
mutlu
Mutlu
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir