1. Haberler
  2. Bayburt Üniversitesi
  3. Bayburt Üniversitesi, TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Yeni Rekor Hedefliyor

Bayburt Üniversitesi, TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Yeni Rekor Hedefliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt Üniversitesi, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Bilimsel Araştırma Projeleri’nde yeni bir rekora imza atmak için harekete geçti. Son üç yıldır her çağrı döneminde artan grafiğiyle kendi rekorunu geliştiren ve zirvedeki üniversiteler arasında yer alan Bayburt Üniversitesi, 2024 yılı 1. dönem çağrısına az bir süre kalan bu süreçte proje yazım eğitimi ve öğrenci deneyimi paylaşımı ile hazırlıklarını başlattı.

Eğitime yoğun ilgi gösterildi. Teknoloji Transfer Ofisi Öğr. Gör. Mehmet Memiş’in proje yazım eğitimi ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencileri Yusuf Keskin ile Dilara Çakal’ın proje deneyimi ile katkı sundukları etkinlik, Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda yüzlerce öğrenciye hitap etti.

Eğitimde 2209-A öğrenci projesi yazım formu ve süreçleri hakkında uygulamalı örnekler anlatıldı. Daha sonra ise proje yürütücüsü öğrencilerin başarı deneyimlerine ilişkin bir söyleşi gerçekleşti. Etkinliğe katılan öğrenciler, proje fikirlerini hayata geçirmek için ihtiyaç duydukları tüm hususlarda sorular yönelttikleri eğitimci ve proje yürütücüsü öğrencilerden bilgiler edindiler.

Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, etkinliğe katılarak öğrencilerin proje odaklı üretim etkileşimlerine ortak oldu. Türkmen, eğitime gösterilen yoğun ilginin yeni bir rekorun habercisi niteliğinde olduğunu belirterek, “Proje Seferberliğimizin lokomotif gücü olan Teknoloji Transfer Ofisimizin yeni dönem başvuruları için hazırladığı TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri eğitimi ve öğrenci deneyim paylaşımlarına gösterilen bu yoğun ilgi, yeni bir rekorun habercisi niteliğindedir. Dünyada sanatta ve medyada egemen olan “Do it yourself”, yani ‘Kendin yap!’ felsefesi, öğrencilerimizin akademi kültüründe önemli bir desen haline geldi. Artık edilgen bir öğrenme sürecinin değil öğrencilerin bizzat aktif oldukları etkileşimli öğrenme sürecinin meydana geldiği bir akademiyiz. Bu günleri, daha güzel günlerle taçlandıracağız.” dedi.

Program sonunda Öğr. Gör. Mehmet Memiş ile öğrenciler Yusuf Keskin ve Dilara Çakal’a teşekkür belgelerini takdim eden Rektör Türkmen, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi. Öğleden sonra ise TTO Müdürü Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül’ün katılımlarıyla etkinliğin ikinci etabı tamamlandı.

Bayburt Üniversitesi’nin bu çalışmaları, öğrencilerin bilimsel araştırmaya olan ilgilerini artırmaya ve Türkiye’nin bilim ve teknolojideki kalkınmasına katkıda bulunmaya devam edecek.

0
be_en
Beğen
0
alk_
Alkış
0
mutlu
Mutlu
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir