Bayburt Üniversitesi, Üniversitelerarası Boks Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yapıyor: 200’den Fazla Sporcu Ringde! Haberi
Bayburt‘ta spor rüzgarı esmeye devam ediyor! Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) ile Türkiye Boks Federasyonu iş birliğinde ve Bayburt Üniversitesi‘nin ev sahipliğinde düzenlenen Üniversitelerarası Boks Türkiye Şampiyonası, Busenaz Sürmeneli Spor Salonu’nda görkemli bir açılış töreniyle resmen başladı.
Bayburt, Rekor Katılımlı Bir Spor Organizasyonuna Sahne Oluyor
8. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri kapsamında, 22-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan şampiyona, 49 üniversiteden 200’ü aşkın sporcuyu bir araya getiriyor. Bu dev organizasyon, katılımcı sayısı ve üniversite çeşitliliği açısından Bayburt’ta bugüne kadar düzenlenen en büyük spor etkinliği olma özelliğini taşıyor. Bayburt Üniversitesi de hem kadın hem de erkek sporcularıyla madalya mücadelesine katılacak. Milli Boksör ve Bayburt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Onur Şipal‘in antrenörler arasında yer alması da şampiyonaya ayrı bir değer katıyor.
Açılış Törenine Yoğun İlgi: Bayburt Spor Şehri Olma Yolunda
Açılış töreni, Türkiye Boks Federasyonu’nun ulusal ve uluslararası düzeyde görev alan hakemlerinin kortej yürüyüşüyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yapılan protokol konuşmalarıyla devam eden törende, TÜSF Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, geçtiğimiz günlerdeki Üniversitelerarası Rafting Şampiyonası’nın ardından Bayburt’ta ikinci büyük organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Türkmen, Bayburt’un bu ölçekteki spor organizasyonlarıyla anılan bir şehir haline gelmesini hedeflediklerini vurguladı.
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ise organizasyonun şehre kazandırılmasına katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ederek, yakında düzenlenecek olan Yamaç Paraşütü Şampiyonası’nın müjdesini verdi ve Bayburt’un spor şehri kimliğini güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
Törene; Vali Mustafa Eldivan, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fatih Aslan, İl Emniyet Müdürü Barış Erkol, Prof. Dr. Şener Aktürk, olimpiyat şampiyonu milli halterci Halil Mutlu gibi önemli isimler katıldı. Halil Mutlu’nun törende anılması salonda büyük alkış topladı.
Dört gün sürecek kıyasıya müsabakaların ardından şampiyona, 26 Mayıs Pazar günü düzenlenecek madalya töreniyle sona erecek.

