1. Bayburt Manşet Haber Sitesi
  2. Bayburt Haberleri
  3. Bayburt’ta Camiye Giden Çocukları Bekleyen Sürpriz, Ayakkabıların İçinden Çıkıyor!

Bayburt’ta Camiye Giden Çocukları Bekleyen Sürpriz, Ayakkabıların İçinden Çıkıyor!

Bayburt’ta Camiye Giden Çocukları Bekleyen Sürpriz, Ayakkabıların İçinden Çıkıyor!
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asırlık Boşnak Geleneği Anadolu’da Canlandı: Namaz Sonrası Büyük Sevinç

Bayburt’ta MTTB tarafından düzenlenen etkinlikte, asırlık Boşnak geleneği olan camide çocuklara harçlık bırakma geleneği yaşatıldı. Çocukların camiye ilgisini artırmak hedefleniyor.

Bayburt’ta MTTB’den Anlamlı Etkinlik: Çocuklara Cami Harçlığı Geleneği

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Bayburt Teşkilatı, Balkan coğrafyasının asırlık mirası olan “camide çocuklara harçlık bırakma” geleneğini Bayburt’ta yaşatmaya devam ediyor. Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen etkinlikte, camiye gelen çocukların ayakkabılarına bırakılan harçlıklar yüzlerde tebessüm oluşturdu.

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Bayburt Teşkilatı Ortaöğretim Komisyonu, günümüzde unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği yeniden gündeme taşıdı. Ortaöğretim Komisyonundan Sorumlu Abdurrahman Battal’ın nezaretinde gerçekleştirilen çalışma kapsamında, çocukların camiye olan ilgisini artırmak hedeflendi.

Asırlık Gelenek Bayburt’ta 5. Kez Hayata Geçirildi

Kökeni Bosna Hersek’e dayanan ve uzun yıllardır Boşnak Müslüman çocuklarının camiye alışmalarını teşvik etmek amacıyla sürdürülen asırlık gelenek, Bayburt’ta bu yıl beşinci kez uygulandı. MTTB Bayburt Teşkilatı Ortaöğretim Komisyonu üyeleri, şehir merkezindeki camileri ziyaret ederek cemaatle namaz kılan çocukların ayakkabılarının içine gizlice harçlık bıraktı.

“Amacımız Çocuklarla Cami Arasında Gönül Bağı Kurmak”

MTTB Bayburt İl Başkanı Yunus Emre Camadan, etkinliğin önemine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Geleceğimizi temsil eden çocuklarımızın camiye olan ilgisini artırmak ve onların mutluluğuna katkı sunmak amacıyla bu etkinliği düzenledik. Çocukların neşesi ve sesleriyle camilerimiz daha da güzelleşiyor. Balkan coğrafyasından devraldığımız bu kıymetli geleneği Bayburt’ta beşinci kez sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız, namaz sonrası çocuklarımızın yüzlerinde tebessüm oluşmasına vesile olmak için ayakkabılarına harçlık bırakıyor. Amacımız, çocuklarımızı camiye teşvik etmek ve camiyle gönül bağı kurmalarını sağlamaktır. Bu geleneği Bayburt’ta yaşatmaya devam edeceğiz.”