1. Bayburt Manşet Haber Sitesi
  2. Bayburt Haberleri
  3. Bayburt’ta Şizofreni Farkındalığı Kermesi, El Emeği Ürünler Umuda Dönüştü! Haberi

Bayburt’ta Şizofreni Farkındalığı Kermesi, El Emeği Ürünler Umuda Dönüştü! Haberi

Bayburt'ta Şizofreni Farkındalığı Kermesi, El Emeği Ürünler Umuda Dönüştü! Haberi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt’ta Şizofreni Farkındalığı Zirvede: Sanatla Terapi, Umutla Tedavi! Haberi

Bayburt Devlet Hastanesi, 24 Mayıs Dünya Şizofreni Günü dolayısıyla Türk Dünyası Parkı’nda 1. Geleneksel Kermes düzenledi. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) hastalarının el emekleriyle hazırladığı el işi ürünlerin sergilendiği ve satışa sunulduğu kermes, toplumda ruhsal hastalıklar konusunda farkındalık yaratmak adına önemli bir fırsat sundu.

Kermeste sergilenen her bir ürün, hastaların azmini ve yeteneklerini gözler önüne sererken, aynı zamanda toplumun bu alandaki ön yargılarını kırmaya yardımcı oldu. Bayburt Devlet Hastanesi yetkilileri, kermesin hastaların sosyal hayata katılımını desteklemek ve onların el sanatları becerilerini sergilemelerine olanak tanımak açısından büyük değer taşıdığını belirtti.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarının el emeğiyle hazırladığı ürünlerin sergilendiği kermesi gezerek ürünleri inceleyen Vali Eldivan, ruhsal hastalıklar konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu anlamlı etkinlikte emeği geçen başta hastalarımız olmak üzere, Devlet Hastanesi çalışanlarına teşekkür etti.

Etkinlik, şizofreni farkındalığını artırmanın yanı sıra, hastaların toplumla bütünleşmesine ve kendilerini değerli hissetmelerine katkı sağladı. Emeği geçen herkese teşekkür edildi.

Bayburt'ta Şizofreni Farkındalığı Kermesi, El Emeği Ürünler Umuda Dönüştü! Haberi
0
be_en
Beğen
0
alk_
Alkış
0
mutlu
Mutlu
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün