1. Bayburt Manşet Haberleri
  2. Bayburt Haberleri
  3. Bayburt’ta Yönetici Adaylarına Yönelik Eğitim Programı Başladı

Bayburt’ta Yönetici Adaylarına Yönelik Eğitim Programı Başladı

Bayburt'ta Yönetici Adaylarına Yönelik Eğitim Programı Başladı
Google'da Abone Ol
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı Başladı

Bayburt İl Millî Eğitim Müdürlüğü, ilk defa görev alacak okul yöneticileri için gelişim programı başlattı. MEB Daire Başkanı Bekir Şirin önemli açıklamalarda bulundu.

Bayburt İl Millî Eğitim Müdürlüğü, eğitim kurumlarında ilk defa yönetici olarak görev alacak öğretmen ve idareciler için kapsamlı bir eğitim programı başlattı. Millî Eğitim Bakanlığı Millî Eğitim Akademisi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı, üst düzey katılım ile gerçekleştirildi. Programın açılışında Millî Eğitim Akademisi Başkanlığı Daire Başkanı Bekir Şirin ve Bayburt İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Kahraman hazır bulundu.

“Eğitim Yöneticiliği İdari Bir Görevden İbaret Değildir”

Programda konuşma yapan Daire Başkanı Bekir Şirin, eğitim kurumlarının başarıya ulaşmasında vizyon sahibi ve güçlü liderlik vasıflarına sahip yöneticilerin rolüne dikkat çekti. Şirin, eğitim yöneticiliğinin sadece klasik idari işleri yürütmek olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Eğitim yöneticiliği; eğitim süreçlerine doğrudan rehberlik eden, okul kültürünün sağlıklı şekilde gelişmesini sağlayan ve kurumsal değişimi başarıyla yöneten önemli bir liderlik görevidir.”

Mesleki ve Yönetsel Yeterlilikler Güçlendirilecek

Adayların mesleki becerilerini artırmayı hedefleyen program kapsamında katılımcılara kapsamlı dersler verilecek. Eğitim süresince liderlik, etkili iletişim, eğitim yönetimi, güncel mevzuat ve okul yönetimi gibi temel alanlarda bilgi ve beceri aktarımı sağlanacak.

Daire Başkanı Bekir Şirin, programın eğitim camiası için hayırlı olmasını dileyerek tüm yönetici adaylarına görevlerinde başarılar temenni etti.