1. Bayburt Manşet Haber Sitesi
  2. Bayburt Haberleri
  3. Elif Nur Turhan Tarih Yazdı, IBF Dünya Şampiyonu Bayburt’ta Coşkuyla Karşılandı

Elif Nur Turhan Tarih Yazdı, IBF Dünya Şampiyonu Bayburt’ta Coşkuyla Karşılandı

Elif Nur Turhan Tarih Yazdı, IBF Dünya Şampiyonu Bayburt’ta Coşkuyla Karşılandı
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Şampiyonu Elif Nur Turhan Bayburt’ta Coşkuyla Karşılandı

IBF Hafif Sıklet Dünya Şampiyonluğu unvan maçında, yenilgisiz şampiyon Beatriz Ferreira’yı teknik nakavtla mağlup ederek dünya şampiyonu olan Bayburt Belediyesi Tuğra Spor Kulübü sporcusu ve milli boksör Elif Nur Turhan, memleketi Bayburt’ta davul zurna eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Elde ettiği tarihi başarı ile hem Bayburt’a hem de Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan milli sporcuyu; Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Şehir girişinde başlayan heyecan, belediye binası önüne kadar devam eden atlı bir kortej ile görsel bir şölene dönüştü. Karşılamanın ardından Elif Nur Turhan, Belediye Başkanı Mete Memiş’i makamında ziyaret etti.

Başkan Memiş: “Türkiye’de Bir İlki Başardı”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mete Memiş, Elif Nur Turhan’ın dünya şampiyonu olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Milli sporcuyu başarısından dolayı tebrik ederek altınla ödüllendiren ve kendi portresinin yer aldığı bir tablo hediye eden Başkan Memiş, şu açıklamalarda bulundu:

“Elif kızımız bizi mutlu etti. Bütün Bayburt ve bütün Türkiye mutlu oldu. Bayburt ve Türkiye bir kızını, evladını dünya şampiyonu yaptı. Türkiye’de kadın boksta bu başarıyı ilk kazanan sporcumuz Elif Nur Turhan olmuştur. İlk olması dolayısıyla da ayrıca bizi mutlu etmiştir. İnşallah devamı gelecek. Elif’i bugünlere getiren ailesini, antrenörünü ve Bayburt’taki kamp dönemi boyunca kendisini çalıştıran belediyemiz Tuğra Spor Kulübü antrenörleri Bekir Paşaoğlu ve Hakan Paşaoğlu’nu tebrik ediyorum.”

“Bayburt, Bireysel Sporlarda Dünya Markası”

Şehrin bireysel sporlardaki potansiyeline dikkat çeken Başkan Memiş, sporun sadece futboldan ibaret olmadığını vurguladı: “2014-2019 döneminde de ifade etmiştim; futbolu yok saymamalıyız ama sporu sadece futboldan ibaret görmemeliyiz. Bu şehrin insanlarının bireysel sporlarda çok ciddi başarıları var. Dünya ve Avrupa şampiyonları çıkarıyoruz. Bayburt Belediyesi olarak gençlerimizin başarılı olabilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Elif, Bayburt’un sporcusudur, Bayburt’a aittir.”

Elif Nur Turhan: “Hedefimiz Dünyanın Tartışmasız En İyisi Olmak”

Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını belirten şampiyon boksör Elif Nur Turhan, destek veren herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“Cumhuriyet tarihinde ilk kez dünya şampiyonluğu kemerini ülkemize getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bayburt Belediye Başkanımız Mete Memiş Bey’e, Tuğra Spor Kulübü hocalarımız Hakan ve Bekir Paşaoğlu’na, başarının asıl mimarı antrenörüm Ağmur Ulusal’a ve aileme çok teşekkür ediyorum. Zirveye çıkmak zor ama orada kalmak daha zor. Hedefimiz dünyanın tartışmasız en iyi boksörü olmak. Çalışmalarımıza memleketimiz Bayburt’ta en iyi şekilde devam ediyoruz. Dünyaya gücümüzü gösterdiğimize inanıyoruz.

Turhan, bir sonraki maçına Belediye Başkanı Mete Memiş’i de davet ederek, yeni şampiyonluklar sözü verdi.

Geniş Katılımlı Ziyaret

Ziyaret sırasında; AK Parti Bayburt İl Başkanı Turgut Çalışkan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin, Tuğra Spor Kulübü Başkanı Benal Akburak, eski kulüp başkanları Atilla Güzel ve Esmani Kaban, antrenörler Bekir Paşaoğlu, Hakan Paşaoğlu, Ağmur Ulusal ile milli sporcunun babası Arif Turhan ve kardeşi Mustafa Kaan Turhan da hazır bulundu.