Bayburt Sağlık Bilimleri Fakültesi Onaylandı

Bayburt Sağlık Bilimleri Fakültesi Onaylandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, Yükseköğretim Kurulu’nun Bayburt Üniversitesi bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmasının onaylandığını müjdesini verdi.

Naci Ağbal Yaptığı açıklamada;

Seçim sürecinde AK Parti’nin Bayburt için verdiği sözlerden birinin de Bayburt Üniversitesinin hem nitelik olarak büyütülmesi hem de nicelik olarak geliştirilmesiydi. Hem sayı olarak öğrenci sayısını 7 binden 15 bine çıkaracağız, hem de Bayburt Üniversitesindeki fakültelerin sayısını arttırmak suretiyle niceliğini de büyüteceğiz demiştik.

İşte bu kapsamda yeni kuruluşu onaylanan “Sağlık Bilimleri Fakültesi”, Bayburt Üniversitesi için son derece önemli fakülte olacak ve bu fakülte gerçekten Bayburt Üniversitesine talebi artıracak.

Bayburt Üniversitesinin bu konuda YÖK nezdinde talepte bulunmasının ardından Yükseköğretim Kurulu bizim Bayburt Üniversitesi ile ilgili girişimimize, çabalarımıza büyük destek verdi, ben şahsen takipçisi oldum ve Yükseköğretim Kurulu, Bayburt Üniversitesi bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmasını onayladı ve almış olduğu genel kurul kararını Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdi.

Bu fakülte bünyesinde; Hemşirelik bölümüne 100, Ebelik bölümüne 50, Sağlık yönetimi bölümüne 50, Beslenme ve diyetetik bölümüne 50, Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümüne 50 olmak üzere toplam 300 kişilik kontenjan verilmiş olacak. Her yıl açılan birinci sınıflara 300 öğrenci daha eklenecek.

İnşallah bundan sonra da Bayburt için çabalarımız devam edecek. Sonraki aşamada Milli Eğitim Bakanlığı Maliye Bakanlığına, Devlet Personel Başkanlığına ve Kalkınma Bakanlığına görüş soracak. Bu görüşleri de ben özel olarak takip edeceğim. Ardından da bu konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı çıkacak. Onun da en hızlı şekilde çıkması konusunda her türlü girişimi özel olarak yapacağım ve inşallah Bayburt Üniversitesi 2016-2017 eğitim öğretim yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne kavuşmuş ve yepyeni bir aşamayı geçmiş olacak.