Bayburt Aile Yaşam Merkezi Hizmete Açıldı

Bayburt Aile Yaşam Merkezi Hizmete Açıldı
Bayburt Aile Yaşam Merkezi Hizmete Açıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile irtibatı tespit edilerek el konulan ve daha sonra Aile Yaşam Merkezi olarak yeniden düzenlenen merkezin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vali Ali Hamza Pehlivan, Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal hayırlı bir hizmetin açılışı için bir araya geldiklerini ifade etti. Merkezin Bayburtlulara hayırlı olmasını temenni eden Bakan Ağbal, “İnşallah burada yapılacak hizmetler çerçevesinde kadınlarımız, genç kızlarımız ve çocuklarımız çok güzel vakit geçirecekler. Eğitim, sosyal, kültürel ve sportif amaçlı faaliyetlerden yararlanacaklar. İnşallah çok güzel hizmetlere vesile olacak bir merkezin açılışını yapmış oluyoruz. Tekrar memleketimize hayırlı olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

Aile Yaşam Merkezi’nin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Bugün altı katlı bu binada 3 bin beş yüz metrekare alanı olan Aile Yaşam Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. Her santimetrekaresinde Milletvekilimizin, Belediye Başkanımızın yoğun gayret ve emekleri var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aile Yaşam Merkezi projesi hayata geçirilirken sponsor olan kurum, kuruluş ve vakıflarımız da var. Ben kendilerine de teşekkür ediyorum. Bayburt’ta yapmış olduğumuz bu projeden kendilerine bahsettiğimiz zaman desteklerini esirgemeyen Çekmeköy Belediye Başkanımıza, Tuzla Belediye Başkanımıza, Güngören Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Onların da bu projenin hayata geçmesinde gayret ve destekleri vardır.” diye konuştu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, merkezde kamu kurum ve kuruluşlarının birçok alanda ortaklaşa faaliyet gerçekleştireceklerini aktararak, “Bayburt Valimize de burada teşekkür etmek istiyorum. Başta Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi olmak üzere özellikle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere diğer bütün kurum ve kuruluşlarımızla Aile Yaşam Merkezi’ni vatandaşlarımızla buluşmak için kullanacağız. İnşallah valiliğimiz, belediyemiz, kurum ve kuruluşlarımız tam bir ortak anlayışla istiyorum ki hanım kardeşlerimiz hiçbir vakit burayı boş bırakmasınlar. Siz isteyin biz yapalım. Siz isteyin biz yerine getirelim. Bu konuda çok güzel çalışmaları ortaklaşa yapmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Merkezin bulunduğu binanın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilgili kurumlar tarafından yapılan soruşturmalar neticesinde FETÖ terör örgütüne ait olan kurum ve kuruluşların mülkiyetinde olduğunun tespit edildiğini anımsatan Bakan Ağbal, kanun ve kanun hükmünde kararnameler ile ilgili binaya el konulduğunu söyledi. “Bu binalar esasen milletten toplanan paralarla yapılmıştı, milletin malıydı. İşte bu gördüğünüz bina bugün millete döndü. Milletin malı millete döndü.” Değerlendirmesinde bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu açıdan merkezin ayrı bir anlam ve önem taşıdığını kaydetti.

İçinde bulunduğumuz haftanın 15 Temmuz Şehitler Haftası olduğunu bildiren Bakan Ağbal, bundan bir yıl önce asker üniforması giymiş FETÖ üyelerinin hain bir darbe girişimi yapmaya kalktıklarını dile getirdi. Darbe girişiminde bulunanların asla milletin askeri olmadığını ifade eden Bakan Ağbal, “Bizim askerimiz milletinin bekçisidir. Milletine hizmet etmektedir. Ordumuz bugün içeride ve dışarıda milletimizin, birliği, beraberliği ve bütünlüğü için gece gündüz canı pahasına çalışmaktadır. Biz ordumuzla gurur duyuyoruz. O gece görev yaptıkları kışlalardan çıkarak millete silah çeken, tankla, topla, tüfekle millete ateş açan hainler, sadece ve sadece asker üniforması taşıyan teröristler, hainlerdir. O gece milletçe bir kurtuluş destanını hep beraber yazdık. Çanakkale Ruhu’nun bu topraklarda asla kaybolmadığını, asla yok olmadığını, dip diri bir volkan halinde patlamak üzere beklediğini o gece bütün millet içeride ve dışarıda yedi düvele gösterdi. Milletçe Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine sokakları, meydanları, havalimanlarını doldurduk. Askeri kışlaların önüne geçtik; o kışlalardan çıkıp millete silah çeken o hainlere karşı milletimiz göğsünü siper etti. O gece Türk Milleti bir defa daha büyük bir destanı yazdı. Bütün millet o gece meydanlara koştu. O meydanlardan birisi de Saat Kule Meydanı’ydı. O gece ilk andan itibaren darbeye kaşı göstermiş oldukları kahramanlıklardan dolayı tüm Bayburtlu kardeşlerime şükranlarımı arz ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

Bakan Ağbal şehit ve gazileri unutmayacak, unutturmayacaklarını vurguladığı konuşmasında 11 Temmuz itibariyle tüm yurtta 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendiğini aktardı. Şehitleri büyük bir minnet ve şükranla andıklarını belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Allah mekânlarını cennet eylesin. 249 şehidimiz var. O şehitler ki; o gece hiçbir hesap gütmeden göğüslerini siper ettiler. Canlarını bu ülke için feda ettiler. Bu topraklarda bin yıldır şehitler verdik. Kimse bu milletin sırtını yere getireceğini düşünmesin. 15 Temmuz gecesi dost düşman herkes bunu gördü. Onun için Türk Milleti asildir diyoruz. Biz inançlı bir milletiz. Allah’a peygambere inanıyoruz. İslam Ümmetinin bir parçası olmaktan iftihar ediyoruz. İnşallah bu topraklarda bu milletin güzel hasletlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Allah gazilerimize uzun ömürler versin. Sağlık, afiyet versin. Bu darbe girişimini bir yıl önce def ettik. Bu etkinliklerle bunu anacağız ve her zaman inanacağız ki bir olursak, beraber olursak inşallah bu topraklarda dosta düşmana karşı milletçe güzel işler yapacağız.15 Temmuz Haftası münasebetiyle Bayburt Valiliğimizin organize ettiği programlar dolayısıyla kendilerine teşekkür ediyorum. STK’ların bu anlamda faaliyetleri var kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Aile Yaşam Merkezi’nin hayırlı olması temennisiyle sözlerini tamamladı.

Vali Ali Hamza Pehlivan ise Bayburt Valisi olarak göreve başlamasının akabinde böylesine anlamlı bir açılışa tanıklık etmenin kendisini memnun ettiğini bildirdi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma haftası içerisinde olduğumuza değinen Vali Ali Hamza Pehlivan, Aile Yaşam Merkezi olarak yeniden dizayn edilen binanın bir yıl önce Türkiye’nin birliği ve beraberliğini bozmaya yönelik menfur planlar yapanların kullandığı bir yer olduğunu hatırlattı. Yapılan planların 15 Temmuz Gecesi menfur bir darbe girişimi ile kendisini gösterdiğini aktaran Vali Ali Hamza Pehlivan, “Fakat başta Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla ülkemizin her ilinde, her ilçesinde milletimiz çok saygın bir duruş sergiledi. Tıpkı geçmişte, Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, 2. Plevne olarak addedilen Kop Dağı’nda olduğu gibi. Bu darbe girişimi püskürtülerek FETÖ/PDY terör örgütü altında yuvalanan gruplar bastırıldı. Ardından milletin kaynaklarıyla yapılan eserler bir bir yine millete döndürülmeye başlandı. Anlamlı bir gün ve anlamlı bir haftada bunun bir örneğinin açılışına hep birlikte tanıklık ediyoruz. Hayırlara ve iyiliklere vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Sözlerinin devamında aile yapısını güçlendirmeye yönelik atılımlardan bahseden Vali Ali Hamza Pehlivan, “Aile inancımız da ve kültürümüzde çok önemli bir kurum. Aile yaşamın, toplumun, devletin ve milletin temeli. Aile ne kadar güçlü olur ne kadar sağlıklı nesiller yetişirse 15 Temmuz’da olduğu gibi elinde bir çakı bıçağı dahi olmadan topun, tüfeğin karşısında dimdik durur ve onları yerle bir eder. İnşallah bizim toplumumuz bu aile yapısını muhafaza ediyor ve etmeye devam edecek. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mızın il müdürlüğümüz bünyesinde ya sa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde ailelerimize yönelik çok kapsamlı destekleri söz konusu. Ben bu desteklerinden ötürü Sayın Bakanımızın şahsında hükümetimize şükranlarımı arz ediyorum. Çünkü sırf geçtiğimiz yılın rakamlarına baktığımız zaman 15 binin üzerinde aile ile bire bir temasımız olmuş. Çeşitli başlıklarda destekler sağlamışız. Yardıma muhtaç olanlara, eğitim, barınma, yiyecek, giyecek gibi yardımlardan onların sosyal ve kültürel eğitimine kadar çeşitli destekler sağlamışız. Bir yerel yönetim birimi olarak belediyemizin böyle bir yaşam merkezi kurması vesilesiyle inşallah bütün kurum ve kuruluşlarımızla yakın temas içerisinde bu merkezin en iyi şekilde vatandaşlarımıza hizmet vermesi konusunda Bayburt Valiliği ve ilgili birimleri olarak üzerimize düşeni görevi inşallah yerine getireceğiz.” ifadeleriyle desteğini belirtti.

Vali Ali Hamza Pehlivan ailelerle olan iletişimin sadece merkezlerle sınırlandırılmayacağına vurgu yaparak ihtiyaçları yerinde tespit ederek eksiklikleri yerinde görmeyi önemsediklerini bildirdi. Bugüne kadar 5 bin ailenin ilgili birimler tarafından ziyaret edildiği bilgisini veren Vali Pehlivan, “Çok şükür imkanlarımız var. Yetkin personelimiz var. Bütün ailelerimizi bundan sonra da yakından takip etmeye devam edeceğiz. Başta Sayın Bakanımız zatıalinize bu merkezin oluşumunda katkılarınızdan dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Milletvekilimiz ve Belediye Başkanımıza ve burada yoğun bir emek harcayan bütün belediye çalışanlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Merkezin ailelerimize, toplumumuza ve Bayburt ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vali Ali Hamza Pehlivan ve Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ile birlikte konuşmaların ardından dualarla açılan merkezi gezerek Belediye Başkanı Mete Memiş’ten bilgi aldı.

0
be_en
Beğen
0
alk_
Alkış
0
mutlu
Mutlu
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir