Icadet 2017 Sempozyumu Açılış Oturumu Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt Üniversitesi Tarafından Düzenlenen 2. Uluslararası Mühendislikte Yeni Teknolojiler Sempozyumu (ICADET 2017) Açılış Oturumu Yapıldı.

Sempozyumun açılış oturumunda konuşma yapan Vali Pehlivan mühendisliğin insanlık tarihi kadar eski bir meslek ve bilim dalı olduğunu, insanoğlunun Allah tarafından dünyaya gönderildiği andan itibaren beslenme, barınma ve savunma ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli araç ve gereçleri ürettiğini belirtti. Akademik çevrelerce mühendislik biliminin inşaat,elektrik, makine ve kimya olmak üzere 4 ana başlıkta değerlendirildiğine dikkat çeken Vali Pehlivan, günümüzde gıdadan uzay teknolojilerine, genetikten bilgisayara kadar akla gelen her konunun mühendislik bilimine dahil olduğunu kaydetti.

Vali Pehlivan günümüzde mühendislik çalışmaları sonucu ortaya çıkan yapı ve ürünlerin kalıcılık sorunuyla karşılaştığının altını çizdi. Sorunun kökeninde duyguların yapılan işten ayrı tutulmasının yattığını belirten Vali Pehlivan, “İçerisine duygu, sevgi, ruh katılan, bir mesaja sahip olan eserlerin kalıcı, uzun ömürlü olduğunu görmekteyiz. Geçmişten günümüze kadar ulaşan eserlere baktığımızda özellikle de bizim tarih ve kültürümüzde çok önemli yer tutan Türk İslam eserlerini incelediğimizde en ufak detaylarında dahi bir mesaj, bir duygu, düşünce ve gönül dünyasına hitap eden izler görüyoruz. İnşaat sektöründe ortaya kalıcı bir eser koyma konusunda meslekler arasında birlikte çalışma anlayışının hakim kılınması gerektiğini düşünüyorum. Mimarisi ve mühendisliğiyle hayranlık uyandıran ve uzun ömürlü olan projeler, mimar ve mühendislerin yakın iletişim ve işbirliği ile üretilebilir, bu sayede yüz yıllarca ayakta kalabilecek estetik kimliği ve mesajı olan yapılar inşa edilebilir.” dedi.

Mühendislik alanında düzenlenen sempozyumların bu ve benzeri konuları ele alması bakımından son derece önemli olduğunu belirten Vali Pehlivan, “Bu sempozyum vesilesiyle 586 akademisyeni ilimizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Katılımcılar tarafından toplam 512 bildiri sunulacak. Bunlar gerçekten emek sarf edilen, çok önemli çok kıymetli çalışmalar. Uluslararası niteliği olan bu sempozyum ve sunulan bildiriler mühendislik bilimine büyük faydalar sağlayacaktır. Sempozyuma ev sahipliği yapan Bayburt Üniversitesi Rektörümüze, organizasyonu gerçekleştiren hocalarımıza, katkı ve katılımları olan bütün kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Sempozyumun hayırlı ve faydalı olması dileklerimle hepinize saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Sempozyuma ev sahipliği yapan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise sempozyuma ikinci kez ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Mühendislik çalışmalarının son yıllarda giderek çeşitlendiği ve geliştiğini bildiren Rektör Coşkun bu çalışmalardan elde edilen verilerin teknolojiye dönüşümü noktasında akademiden katkı beklendiğini belirtti.

Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi’nde yurt içi ve yurt dışından birçok akademisyenin katılımıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek olan sempozyumda mühendislik alanındaki yeni gelişmeler değerlendirilecek.

0
be_en
Beğen
0
alk_
Alkış
0
mutlu
Mutlu
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir