Muhammet Şimşek Görme Engelliler Dünya Şampiyonu: 3 Altın Madalya ile Tarih Yazdı Haberi
Bayburt Üniversitesi’nin Milli Gururu Muhammet Şimşek, Kazakistan’da düzenlenen Görme Engelliler Dünya Şampiyonası’nda destansı bir performans sergiledi. Şimşek, üç temel branşta üç altın madalya kazanarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı.
Kazakistan’ın Almata şehrinde gerçekleştirilen Görme Engelliler Powerlifting ve Bench Press Dünya Kupası’nda sahne alan Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Yüksek Lisans öğrencisi ve milli sporcumuz Muhammet Şimşek, adını tarihe yazdırdı.
Muhammet Şimşek, şampiyonada gösterdiği üstün performansla izleyenleri kendine hayran bıraktı. Bench Press’te 165 kg, Squat’ta 220 kg ve Deadlift’te 242 kg kaldırarak toplamda 627 kg’a ulaşan Şimşek, bu üç branşın tamamında altın madalya kazanma başarısı gösterdi. Ay-yıldızlı bayrağımızı gururla zirveye taşıyan sporcumuz, tüm Türkiye’ye büyük bir sevinç yaşattı.
Engel Tanımayan Azim: Bir Zafer Hikayesi
Muhammet Şimşek’in bu tarihi başarısı, sadece sportif bir zafer olmanın ötesinde; sabrın, disiplinin ve hedefe adanmışlığın muhteşem bir buluşması olarak yorumlandı. Görme engelli bir sporcu olarak, Bench Press, Squat ve Deadlift gibi üç zorlu branşta dünya şampiyonluğuna ulaşması, engelleri aşan kararlılığın en güçlü örneklerinden biri oldu. Bu başarı, hem ülkemize hem de Bayburt Üniversitesi’ne uluslararası düzeyde büyük bir gurur yaşattı.
Elde edilen bu anlamlı zafer, genç sporculara ilham kaynağı olurken, Muhammet Şimşek’in mücadeleci ruhunu da net bir şekilde ortaya koydu. Bayburt Üniversitesi’nin sporu yaşamın merkezine alan, kapsayıcı ve destekleyici eğitim yaklaşımının bir yansıması olarak değerlendirilen bu şampiyonluk, üniversitenin milli sporcu destek programlarının ve sistematik antrenman altyapısının uluslararası düzeyde ne denli etkili olduğunu da bir kez daha kanıtladı.
Rektör Türkmen’den Açıklama
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Muhammet Şimşek’in elde ettiği bu tarihi başarıyla ilgili duygularını dile getirdi. “Üniversitemiz, her bireyin potansiyeline inanan, onu keşfeden ve destekleyen bir eğitim anlayışıyla hareket etmektedir. Muhammet Şimşek, bu anlayışın ve sistematik sporcu gelişimimizin gurur verici bir örneğidir,” diyen Rektör Türkmen, sözlerine şöyle devam etti:
“Dünya Kupası’nda üç altın madalya ile kürsüye çıkan öğrencimizi en içten duygularımla kutluyorum. Bu büyük zafer, yalnızca madalya değil; gençlerimize ilham, azim ve tüm engellerin aşılabileceğine dair karanlıkları aydınlatan güçlü bir mesajdır. Şampiyon sporcumuzu, emeği geçen akademisyenlerimizi ve katkı sunan tüm paydaşlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Nice uluslararası başarıları hep birlikte yaşamayı diliyorum.”

