1. Bayburt Manşet
  2. Bayburt Haberleri
  3. Trabzon’da Bayburt, Artvin ve Gümüşhane Yöresel Lezzetleri Göz Doldurdu Haberi

Trabzon’da Bayburt, Artvin ve Gümüşhane Yöresel Lezzetleri Göz Doldurdu Haberi

Trabzon'da Bayburt, Artvin ve Gümüşhane Yöresel Lezzetleri Göz Doldurdu Haberi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Lezzet Bir Arada: Trabzon’daki Kermes Hem Damaklara Hem Gönüllere Dokundu Haberi

Trabzon’daki hemşeri dernekleri, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle anlamlı bir projeye imza attı. Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı Sadettin Okay, Trabzon Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Mürteza Eroğlu ve Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi’nin oluşturduğu Trabzon Hemşeri Dernekleri Platformu’nun düzenlediği “Trabzon’dan Doğu Karadeniz Bölgesine Yöresel Mutfak Mirası Yaşatılıyor” kermesi, Trabzonluların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Proje sorumlusu Bayburt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şenol Kılıçaslan, kermesle ilgili yaptığı açıklamada, bölgenin zengin mutfak kültürünü tanıtmayı ve yaşatmayı amaçladıklarını belirtti. Kılıçaslan, “Halkımızın yoğun ilgisi sayesinde ürünlerimiz kısa sürede tükendi. Kermesimizde Bayburt, Artvin ve Gümüşhane’mizin eşsiz yöresel yemeklerinin yanı sıra el emeği göz nuru ürünler de ziyaretçilerimizle buluştu. Sadece yemekleri sunmakla kalmadık, aynı zamanda bu lezzetlerde kullanılan geleneksel malzemeleri, asırlardır aktarılan pişirme yöntemlerini ve büyüklerimizin değerli tecrübelerini de paylaştık,” ifadelerini kullandı.

Trabzon İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yunus Karaman da kermesi ziyaret ederek, bu anlamlı etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Karaman, hemşeri derneklerinin bu tür kültürel etkinliklerinin önemine vurgu yaptı.

Trabzon'da Bayburt, Artvin ve Gümüşhane Yöresel Lezzetleri Göz Doldurdu Haberi

Haber: Arif Azak

Düzenleme: Bayburt Manşet