1. Bayburt Manşet Haber Sitesi
  2. Bayburt Haberleri
  3. Türk Dünyası Dede Korkut Şiir Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türk Dünyası Dede Korkut Şiir Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türk Dünyası Dede Korkut Şiir Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt’ta Şiir Coşkusu: Dede Korkut Şölenleri’nde Edebiyat Rüzgarı Esti

Bayburt Dede Korkut 29. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri’nin ilk günü, Bayburt Belediyesi Çoruh Kültür Merkezi’nde düzenlenen şiir dinletisiyle tamamlandı. Şölenler kapsamında ilk kez gerçekleştirilen Türk Dünyası Dede Korkut Şiir Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Bayburt ve farklı şehirlerden çok sayıda şairin katılımıyla gerçekleşen dinleti, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti. Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, konuşmasında şairleri “sözün sultanı” olarak nitelendirdi ve Bayburt’un edebiyat ve şiirde önemli bir mesafe katettiğini vurguladı. Başkan Memiş, Cemil Meriç’in “Şairler şiirleriyle sabahları, o gül ıtrıyla ortalığı aydınlatırlar” sözlerini hatırlatarak, şairlerin ruhları aydınlatan birer ışık olduğunu ifade etti. Konuşmasının ardından Bayburtlu Celali’nin “Sunam” adlı şiirini okuyan Başkan Memiş, geceye katkıda bulundu.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ise Bayburt’un önemli şairler yetiştiren, edebi ve kültürel derinliği olan kadim bir şehir olduğunu belirtti. Vali Eldivan, şiir yarışması ve şiir gecesinin düzenlenmesinde emeği geçen başta Başkan Memiş ve ekibi olmak üzere herkese teşekkür etti.

Samet Erdaş’ın sunduğu programda, konuşmaların ardından Türk Dünyası Dede Korkut Şiir Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Yarışmada birincilik ödülünü “Kahır Kâtibi” adlı şiiriyle Mustafa Doğan kazandı. Rıza Büyükdeniz “Gazzeli Çocuk” adlı şiiriyle ikincilik ödülünü alırken, Satılmış Şen “Neşve” adlı şiiriyle üçüncü oldu. Jüri özel ödülü ise “Adı Şair” adlı şiiriyle Hüseyin Uzel ve “Sana Hüzün Değmiş” adlı şiiriyle Mustafa Bilir’e verildi. Ödüller, Vali Eldivan, Başkan Memiş ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Ödül töreninin ardından dereceye giren şairler sahneye çıkarak ödül kazanan şiirlerini okudular. Programın şiir dinletisi bölümünde ise şairler İmdat Avşar, Kenan Yavuzarslan, Önder Eryılmaz, Selami Şimşek, Sündüs Arslan Akça ve Talat Ülker, seslendirdikleri şiirlerle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattılar.

Şiir gecesi, yarışmada jüri üyeliği görevini üstlenen Tayyib Atmaca, İmdat Avşar, Selami Şimşek, Sündüs Aslan Akça, Tacettin Şimşek, Osman Oruç ve Murat Okutmuş ile şiir gecesini organize eden Talat Ülker, Fatih Dündar ve katılımcı şairlere plaketlerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Programa, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Mete Memiş ve eşi Zeynep Memiş, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Turgut Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fatih Aslan, İl Emniyet Müdürü Barış Erkol, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Nesimuttin Selçuk ve Mustafa Akbaş, İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Hicabi Durmuş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda şiirsever katıldı.