1. Haber
  2. Bayburt Haberleri
  3. Bayburt 2. Gastronomi Buluşmaları Başladı, Ünlü Şefler Mutfakta

Bayburt 2. Gastronomi Buluşmaları Başladı, Ünlü Şefler Mutfakta

Bayburt 2. Gastronomi Buluşmaları Dede Korkut Şehir Müzesi'nde başladı. Ünlü şefler ve uzmanlar Bayburt mutfağının özel lezzetlerini katılımcılarla buluşturdu.

Bayburt 2. Gastronomi Buluşmaları Başladı, Ünlü Şefler Mutfakta
Google'da Abone Ol
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt 2. Gastronomi Buluşmaları Dede Korkut Şehir Müzesi’nde Başladı

Bayburt’un zengin mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen Bayburt 2. Gastronomi Buluşmaları, Dede Korkut Şehir Müzesi’nde başladı. Etkinlik kapsamında Türkiye’nin tanınmış şefleri ve alanında uzman isimler, Bayburt mutfağına ait geleneksel lezzetleri kendi özel dokunuşlarıyla katılımcıların beğenisine sundu.

Programda Ramazan Bingöl, Gürkan Topçu, Ayvaz Akbacak ve Esra Tokelli gibi tanınmış şeflerin yanı sıra Diyetisyen Hatice Nur Ege de yer aldı. Gün boyunca devam eden etkinliklerde, Bayburt mutfağının özgün tarifleri üzerine lezzet atölyeleri (workshop) ve söyleşiler gerçekleştirildi. Katılımcılar, hem geleneksel tatların hazırlanış süreçlerini inceleme hem de uzman isimlerden beslenme ve gastronomi üzerine bilgiler alma fırsatı buldu.

Yoğun katımla gerçekleşen organizasyona Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Belediye Başkan Vekili Mustafa Akbaş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, İl Emniyet Müdürü Barış Erkol, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fatih Aslan, AK Parti Bayburt İl Başkanı Turgut Çalışkan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.