1. Bayburt Manşet Haber Sitesi
  2. Bayburt Haberleri
  3. Bayburt’ta Eğitimcilerden Saldırılara Tepki

Bayburt’ta Eğitimcilerden Saldırılara Tepki

Bayburt’ta Eğitimcilerden Saldırılara Tepki
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt’ta Eğitimcilerden Şiddete Karşı İş Bırakma Eylemi

Son dönemde eğitim kurumlarına yönelik artan saldırılarda öğretmen ve öğrencilerin hayatını kaybetmesi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Bayburt’ta da eğitim camiasını derinden sarstı. Yaşanan bu acı olaylara tepki göstermek ve okullardaki güvenlik sorununa dikkat çekmek amacıyla Bayburt Hürriyetçi Eğitim Sendikası üyeleri iş bırakma eylemi düzenledi.

Saray Bahçesi’nde Basın Açıklaması Yapıldı

Eylem kapsamında bir araya gelen sendika üyeleri, Bayburt Saray Bahçesi önünde toplanarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitimde şiddetin sona ermesi ve okulların daha güvenli alanlar haline getirilmesi talebiyle yapılan açıklamada, yetkililere somut adımlar atılması yönünde çağrıda bulunuldu.

“Eğitim Ortamları Güvenli Hale Getirilmeli”

Hürriyetçi Eğitim Sen Bayburt İl Temsilcisi Ömer Lütfü Kısacık tarafından okunan açıklamada, yaşanan saldırıların kabul edilemez olduğu vurgulandı. Kısacık, eğitimcilerin ve öğrencilerin can güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Eğitim kurumlarında güvenliğin tam anlamıyla sağlanması ve benzer acı olayların bir daha tekrarlanmaması için gerekli tüm tedbirler vakit kaybetmeden alınmalıdır. Eğitim ortamları, huzurun ve güvenin adresi olmalıdır.”

Sessiz protestoların ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.