Bayburt Üniversitesi Tazelenme Üniversitesi İlk Dönemi Tamamladı
Bayburt Üniversitesi bünyesinde yaşama geçirilen Tazelenme Üniversitesi, ilk eğitim dönemini başarıyla geride bıraktı. Bayburt Memnune Evsen Huzurevi sakinlerinden oluşan kıdemli öğrenciler, eğitim dönemi boyunca edindikleri bilgi ve deneyimlerin ardından düzenlenen dönem sonu programında bir araya geldi.
Bayburt’ta yaşam boyu öğrenme anlayışıyla faaliyet gösteren Tazelenme Üniversitesi, ilk dönem kapanış programını gerçekleştirdi. Etkinliğe Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Bayburt Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü, Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Köse, akademisyenler, huzurevi sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Yaşam Boyu Öğrenmenin Önemi Vurgulandı
Programda yapılan konuşmalarda yaşam boyu öğrenmenin önemi üzerinde duruldu. Öğrenmenin belirli bir yaş sınırı olmaksızın, hayatın her evresinde devam eden kesintisiz bir süreç olduğu ifade edildi. Proje kapsamında eğitim alan huzurevi sakinleri, ilk eğitim dönemini başarıyla tamamlamanın ve üniversite ortamında bulunmanın mutluluğunu yaşadı.
Dönemin Son Dersi Ritim Atölyesi Oldu
Eğitim döneminin kapanış dersi, Bayburt Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Eren tarafından gerçekleştirildi. Çeşitli müzik aletlerinin yer aldığı uygulamalı ritim eğitiminde, huzurevi sakinleri ritim çalışmaları yaparak keyifli ve enerjik anlar geçirdi.
Rektör Türkmen: “Kuşaklar Arası Etkileşimi Güçlendiriyor”
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Tazelenme Üniversitesinin kuşaklar arası bağı ve etkileşimi kuvvetlendiren değerli bir çalışma olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
“Öğrenmenin yaşı olmadığını bir kez daha gösteren Tazelenme Üniversitemiz, ilk eğitim yılını başarıyla tamamladı. Bayburt Memnune Evsen Huzurevi sakinlerinden oluşan öğrencilerimizi bu anlamlı başarılarından dolayı tebrik ediyor; programa teşrif eden Bayburt Valimiz Sayın Mustafa Eldivan’a, Bayburt Vali Yardımcımız Sayın Cem Gümrükçü’ye, Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Salih Köse’ye, programın koordinasyonunu yürüten Dr. Öğr. Üyesi Özge Esgin hocamıza, huzurevi yönetimine ve eğitimlerde görev alan değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum.”
Programın son bölümünde, eğitim alan katılımcılara belgeleri, dönem boyunca emek veren akademisyen ve eğitmenlere ise teşekkür belgeleri takdim edildi. Etkinlik, günün anısına çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.