Rektör Coşkun, 15 yeni bölüm açılacak

Rektör Coşkun, 15 yeni bölüm açılacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt’taki yerel ve yaygın medya mensuplarıyla bir araya gelerek son günlerde Bayburt Üniversitesi ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Bayburt Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen toplantıda Rektör Coşkun, önümüzdeki yıl için Bayburt Üniversitesinde 15 yeni bölüm açılacağını belirterek, “Üniversitemiz şehir merkezinde eğitime devam ettiği gibi Aydıntepe’de ve Demirözü’nde faaliyet gösterecek. Önümüzdeki yıldan itibaren yeni açılan bölümlere öğrenci almaya başlayacağız. Demirözü’nde Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü programı ve bir de Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği programı açtık. Aydıntepe’de Gıda Teknolojisi Bölümü programını ve Yerel Yönetimler programını açtık. Bu programlar Bayburt Üniversitesi Meslek Yüksekokuluna bağlı programlardır. Bu, meslek yüksekokulu açılmasının bir ön adımıdır. Ben hayırlı olsun diyorum. Belki iki bölüm az gibi görünebilir ama bu büyük adımın ön adımı olduğu için bunu çok önemsiyorum. Bu demektir ki önümüzdeki yıldan itibaren veya bir sonraki yıldan itibaren Aydıntepe’de ve Demirözü’nde birer tane müstakil meslek yüksekokulu olacaktır ” dedi.

15 YENİ BÖLÜMDEN KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜNÜ ÇOK ÖNEMSİYORUM

Yeni Kampüs alanındaki gelişmeler hakkında da bilgi veren Rektör Coşkun, “Yeni kampüs alanında
Eğitim Fakültesi yapılıyor. Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nı 15-20 güne teslim alabiliriz. Cihazlarını aldık. Bu cihazlar en yeni cihazlar. Bayburt Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı hizmete başladığında Üniversitemiz, laboratuvar öncesi ve sonrası ile anılmaya başlayacak. Bu laboratuvar için Türkiye’den iş alıp yapacağımız cihazlar aldık. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun binası bitti. 15-20 gün sonra orayı teslim alarak oraya taşınırız diye düşünüyorum. Bu şehirdeki diğer yerlerden çıkarız anlamına gelmiyor; çünkü sürekli bölüm sayımız artıyor. 60 adet yeni lojman inşaatımız hızla devam ediyor. Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı’nı kurduk. Ona bağlı içerisinde ilkokulun ve ortaokulun olacağı kolej açma gibi bir fikrimiz var. Hem meslek yüksekokulunda hem de fakültelerde açılan bölümlerin tercih edilirliği yüksek. Bu yeni bölümlerin bize öğrenci olarak getirisi 800-1000 arasında öğrenci artışı olarak gerçekleşecek. Bu 800-1000 öğrenci artışı bir daha ki sene de 800-1000 şeklinde olacak. Önümüzdeki yıl itibariyle öğrenci alacak olan Kamu Yönetimi Bölümünü çok önemsiyorum. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünün önümüzdeki sene hem gündüzüne hem gecesine 80 ve 80 olmak üzere öğrenci alacağız. Bu bizim için prestij bölümlerdendi” dedi.

AYDINTEPE VE DEMİRÖZÜ’NDEKİ BÖLÜMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN ÖN ADIMIDIR

Aydıntepe’ye ve Demirözü’ne açılacak bölümlerle ilgili de açıklama yapan Rektör Coşkun, “Aydıntepe’de ve Demirözü’nde bir daha ki seneden itibaren meslek yüksekokuluna öğrenci almaya başlayacağız. Demirözü’nde Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü programı ve bir de Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği programı açtık. Aydıntepe’de Gıda Teknolojisi Bölümü programını ve Yerel Yönetimler programını açtık. Bu programlar Bayburt Üniversitesi Meslek Yüksekokuluna bağlı programlardır. YÖK Başkanımız geldiğinde öğretim olarak donanımları yeterli olan Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde yerinde incelemelerde bulundu ve bu bölümler için onay verdi, ilçelerimize meslek yüksekokulu açılmasının bir ön adımıdır. Ben hayırlı olsun diyorum. Belki iki bölüm az gibi görünebilir ama bu, büyük adımın ön adımı olduğu için ben bunu çok önemsiyorum. Bu demektir ki önümüzdeki yıldan itibaren veya bir sonraki yıldan itibaren Aydıntepe’de ve Demirözü’nde birer tane müstakil meslek yüksekokulu olacak. Üniversitemize hayırlı olsun. Biz üniversitemizi büyütmenin derdindeyiz. Bu 15 bölüm üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun ”diye konuştu.

Medya mensuplarının sorularını da cevaplayan Rektör Coşkun, bölümler için öğretim üyesi sıkıntısının bulunmadığını 315 öğretim elamanı olduğunu gidenlere rağmen 80 öğretim üyesinin bulunduğunu ve Bayburt Üniversitesinin kendi kendine yeter hale geldiğini, bu yazın Yeni Kampüs alanında İlahiyat Fakültesi, Kütüphane, Yaşam Merkezi ve Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunun temellerinin atılabileceğini, bu yazın Yeni Kampüs alanının ana ve tali yollarının yapımına başlanacağını, YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın Bayburt’a gelmesinin ilçelerde bölüm açılmasında büyük etkisinin olduğunu, Aydıntepe’de ayrıca Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulacağını, Demirözü’nde de araştırma ve uygulama merkezi açılabileceğini ifade etti.

Aydıntepe ve Demirözü’nde bölüm açılmasında katkıları olan bürokratların hepsine ayrı ayrı teşekkür eden Rektör Coşkun, Mayıs ayı içindeki sempozyumlar hakkında da bilgi verdi.

BUNDAN SONRA DEDE KORKUT İLE BERABER BÜYÜYECEĞİZ

Rektör Coşkun, “ 14-15 Mayısta Geçmişten Günümüze Türk-Ermeni İlişkileri Uluslararası Sempozyumu” düzenliyoruz. Bu sempozyuma bu sahada uzman olanları tespit ederek davet ettik. 21-22 Mayıs’ta ise “Düşünce Hayatımızda ve Kültürümüzde Dede Korkut Uluslararası Sempozyumu” başlayacak. Dede Korkut’u biz üniversite olarak kabullendik. Bundan sonra Dede Korkut ile beraber büyüyeceğiz. Geçen hafta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Dede Korkut kitabını orijinal haliyle yayınladığı için ve Dede Korkut’a katkılarından dolayı fahri doktora verdik. Şehirdeki kampüsümüzün adı da Dede Korkut Kampüsü’dür. Bundan sonra da Dede Korkut Kültür Sanat Bilim Ödülleri’ni başlatıyoruz. Bir dahaki yıldan itibaren bu isimle Türkiye’de alanında uzman olan insanlara TOBB ile beraber ödül vereceğiz. Edebiyattan sinemaya her alanda uzman olan, kendini gösteren insanlara Dede Korkut ödülleri vermeye başlayacağız ” dedi.

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İLE BÜYÜYECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 15 bin öğrenci rakamının Bayburt Üniversitesinin 2019 hedefi olduğunu belirten Rektör Coşkun, “ 2019’da 14 bin küsur olacağız. 2023’te 17 bin küsura çıkacağız. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi başbakanımızın imzasında. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin 8 tane bölümü var. Bu 8 bölüm bizim arzu etiğimiz bölümlerden oluşuyor. Tarih, Sanat Tarihi, Arkeoloji, Yabancı Diller, Psikoloji, Sosyoloji, Felsefe bölümleri var. Sosyal bilimlerle ilgili ne kadar bölüm varsa bu fakültenin içerisinde var. Bu fakülte ile çok büyüyeceğimizi düşünüyorum. Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile ilgili de YÖK başkanımıza hatırlatmada bulunduk. Muhtemelen bu fakülteleri de açacağız. Diş Hekimliği Fakültesini açamazsak Veterinerlik Fakültesini düşünüyoruz. Zaman içerisinde bunlar netleşecek ”şeklinde konuştu.

YENİ KAMPÜS ALANINDA YENİ BİR ŞEHİR KURUYORUZ

Bayburt Üniversitesini tercih eden öğrenciler için barınma sıkıntısı yaşanmadığını ifade eden Rektör Coşkun, “2 bin 500 kişilik yurt yaptıracağız. Bu konuda Başbakanlık’tan da izin aldık. Kredi Yurtlar Kurumu işadamlarına yurt yapın bize kiraya verin, biz 15 yıl kiralama garantisini veriyoruz diyor. Bazı işadamları bize müracaat ettiler. Muhtemelen yakın bir tarihte Yeni Kampüs alanında 2 bin 500 kişilik yurt temeli atabiliriz. Bu 2 bin 500 olmaz, bin 500 olabilir. Her halükarda böyle bir faaliyetimiz olacak. Biz üniversite olarak yerini vereceğiz. Onlar Kredi Yurtlar Kurumu’na kiraya verecekler. Daha sonra da binalar Yap-İşlet-Devret modeline benzer bir usulle üniversiteye kalacak. Yeni Kampüs alanında yeni bir şehir kuruyoruz ” ifadelerini kullandı.

Bayburt Üniversitesinin yapılaşma açısından iyi bir ilerleme kaydettiğine değinen Rektör Coşkun, “Öğrenci sayısında her geçen yıl biner biner bir artış var. Öğretim üyesi sayımız artıyor. Üniversitemizin bilimsel faaliyetlerinde müthiş bir artış var. Son bir ayda Bayburt’un ismi medyada Bayburt Üniversitesi ile duyuldu. Üniversite artık Bayburt’un ismini de duyurmaya başladı. Sizlerin de desteğiyle Bayburt Üniversitesini daha iyi bir yere getireceğiz ” dedi.