2015 Seçim Arafesinde…

Zehra Okur
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleketimiz yeni bir seçim arifesine girmiş bulunmaktadır. Tüm adaylarımıza ve seçmenlerimize hayırlı olsun.

Ümidimiz odur ki; bu seçimlerinde memleketimizde sulh ve sükûnet içerisinde bir seçim olması ve memleketin başına hayırlı kadroların iş başına geçmesidir.

On üç yıllık AK Parti iktidarı memleketimizde büyük çığırlar açmış hayal bile edemediğimiz büyük başarılara imza atmıştır. Memleketimizde alt yapı çalışmalarıyla işe başlayan AK Parti hükümeti önce yol demiş; çünkü yol medeniyetin başlangıcıdır, bu mesafede onyedibin Km duble yol kat ederek Cumhuriyet tarihimizde bir rekor kırmıştır.

İkinci sırada ise sağlıktır. Sağlıksız bir millet sıhhatli düşünemez şiarından yola çıkarak. Memlekette tam bir sağlık seferberliği başlattı. İşe SSK Hastanelerinin devrini Sağlık Bakanlığımıza yaparak, sağlık sisteminizdeki bu iki başlılığı sona erdirmiştir. Öte yandan aile hekimliğini oluşturmuş, sağlık alanında büyük bir inkılâp yapmıştır. Daha sonra sağlıkta bilgi otomasyonunu birleştirerek hastaneleri tam otomasyon sistemine geçirmiş, Ulasal Otomasyonun ise çalışmalarını başlatmış bu çalışmada ise sona gelmiştir. Artık Erzurum da bakılan bir hastanın İstanbul’daki bir hastanede tüm tetkikleri görünecek duruma gelecek ve gereksiz film ve tahlil külfetinden memleketimiz ve hastalarımız kurtulacaktır. Buna ilaveten hastane sayısını ve yatak sayısını artırarak hastalarımızın ‘yer yok, yatak yok’ derdinden kurtarmıştır. Her vilayet de EMAR merkezleri kurulmuş bu sıkıntıdan da hastalarımız kurtulmuştur.

Kendi uçağımız kendi tankımız kendi Heronumuzu kendi uydumuzu kendi gemimizi yapar duruma gelmiş olan memleketimiz büyük bir atılım ve kalkınma hamlesi içine girerek IMF ye olan geçmiş hükümetlerin borçlarını sıfırlayıp İMF’ye borç para veren devletler arasına girmiştir.

Milli geliri yüzotuz milyar Dolardan Sekizyüz milyara Dolara çıkarıp, kişi başı milli geliri ise ikibinbeşyüz Dolardan onbirbin Dolara çıkarak Cumhuriyet tarihinde başka bir rekora imza atmıştır.

Her vilayete Üniversite açarak bu alanda da Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atmıştır. İlköğretim kitaplarını devlet tarafından ücretsiz olarak veren AK Parti hükümeti, bu alanda da bir ilke imza atmıştır.

Ülke çapında o kadar büyük yatırımlar yapılmıştır ki bu sayfalara sığmaz desem yeridir. Üçüncü köprü ve üçüncü hava limanı bunların en başındadır. Doğalgazı ülke genelinde yaygınlaştırarak hemen hemen doğalgazsız vilayetimiz kalmadı desem yeridir.

Mesele memleket meselesi olduğu zaman hangi partinin hangi hükümetin hangi siyasinin meselesi olmaz. Mesele hepimizin meselesi olur. Bu mesele memleket üzerinde yapılan bir bayrak yarışıdır. Bu gün bu bayrak AK Parti iktidarının elindedir. Gelecek seçimlerde kim bu bayrağı biraz daha ileriye taşıyacak azmi ve karalılığı gösterirse halkın iradesi de o yönde tecelli edecektir.

Şunu unutmayalım ki; hâkimiyet kayıtsız şartsız Allah’ındır. Yeryüzündeki hâkimiyetini kulları vasıtasıyla görür. Yeri gelmişken şunu da demeden edemeyeceğim. Büyük mutasavvıf ve gönül adamı Bayburtlu Ağlar Baba Hz. leri bir beyitin de şöyle der:” Cümle işler Halik’indir kuleliyle işlenir. İlim-i Ledün bilmeyen kul yaptı sanır.”

Edip eyleyen Cenabı Allah’tır. Bizler düşen sadece ona yönelmek memleket ve milletimiz için hayırlı olanı dilemektir.

Bu genel seçimlerinde memleketimize ve milletimize hayırlı olması temennilerimle yazıma son verip bir diğer yazımda ise Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Bayburt temaslarına değineceğim.

0
be_en
Beğen
0
alk_
Alkış
0
mutlu
Mutlu
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir